Waarom je niet meer om responsive design heen kunt

Als je ons onlangs hebt gesproken, hebben we het vast tegen je gezegd. Er is namelijk een aardverschuiving bezig in internetland. In januari 2014 werd er voor het eerst meer gebruik gemaakt van internet met smartphones en tablets dan met laptops en desktops. Afgelopen week stond zelfs op nu.nl dat er in 2015 voor het eerst meer tablets dan desktops verkocht zullen worden. Maar wat doen mensen dan allemaal met die apparaten? We hebben eens een aantal statistieken over het gebruik van mobile devices op een rijtje gezet. 

Gemiddeld gebruik van smartphones en tablets

  •           99,5% toegang tot content en informatie
  •           63,1% toegang tot internet
  •           62,1% checken van e-mail
  •           49,2% luistert naar muziek
  •           46% speelt spelletjes
  •           41,7% download en gebruikt apps
  •           15% doet aankopen
  •           15% leest een boek

Google over responsive design

Wat opvalt in de cijfers hierboven is dat het gebruik van apps flink lager ligt dan het gebruik van mobiel internet. Dat maakt het nog belangrijker dat je zorgt voor een goede mobiele website. Of eigenlijk een responsive website. En dat vinden ze ook bij Google. In een blog over responsive design zeggen ze het volgende over websites voor smartphones:

“Every day more and more smartphones get activated and more websites are producing smartphone-optimized content. Since we last talked about how to build mobile-friendly websites, we’ve been working hard on improving Google’s support for smartphone-optimized content”[1]

Verderop in de blogpost geeft Google aan dat een responsive website duidelijk de voorkeur heeft boven een aparte mobiele website als http://m.websiteurl.nl en websites die dynamisch alle devices dezelfde set URL’s serveren, maar waarbij iedere URL user agent afhankelijke HTML en CSS bevat. Op een speciale website geeft Google meer uitleg over de opbouw en indexering voor mobile devices.

OK, en nu?

De statistieken van de websites die wij beheren laten zien dat deze ontwikkelingen zich ook hier en nu afspelen. De websites die wij maken zijn daarom altijd responsive. Ondanks de ontwikkelingen zien we nog steeds dat veel partijen hun website nog niet hebben ingericht voor de stroom mobiele bezoekers. En geloof ons maar, daardoor mis je omzet. Gelukkig weten wij een oplossing. Koffie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU