Hé, een seg.. éénw.. Airwheel!

Het heeft één band, twee treeplankjes en een accu die ongeveer 15 kilometer meegaat. Het is.. een Airwheel! Het bijzondere vervoermiddel trekt flink wat bekijks in Nijkerk in omstreken. Maar wat is het nu eigenlijk?

In feite is het een segway met maar één wiel en geen stuur. Het eenwielige elektrische apparaat beschikt over een gyroscoop die zorgt voor balans naar voren en naar achter. Balans naar links en rechts is aan de berijder van de Airwheel. En dat is nog best even wennen. Gelukkig wordt de Airwheel geleverd mét zijwielen en trainingsband waarmee je harde crashes van je Airwheel kunt voorkomen. Je bestuurt ‘m door je lichaam te beweging in de richting die je op wilt. Door licht naar voren te leunen accelereert de Airwheel, hang je iets meer achterover dan wordt de rem geactiveerd. Sturen doe je door lichtjes naar links of rechts te leunen. De Airwheel haalt een snelheid van ongeveer 10 km/h, en dat is ruimschoots voldoende om fietsers bij te houden. De accu gaat ongeveer 15 kilometer mee, maar met de speciale oplader is ‘ie binnen anderhalf uur weer opgeladen.buy hot sale balenciagareplica.re.sv watches is easy to operate and easy to read.

Klinkt eenvoudig, maar dat valt aardig tegen. Vergelijk het maar met fietsen. Als je voor het eerst een stuur in handen hebt gaat ‘ie ook alle kanten op. Sommigen hebben het na vijf minuten door, anderen hebben twee uur nodig om het Airwheelen onder de knie te krijgen. Onze vijf tips om je Airwheel snel in bedwang te krijgen:

1. Weg met die zijwieltjes!

Zijwielen zijn voor vrouwen en kleine kinderen. Echte mannen rijden zonder. Daarnaast leun je ongemerkt al snel op de extra wielen, waardoor het zonder zijwielen alleen maar moeilijker wordt.

2. Strap-on!

Je bent misschien eigenwijs, maar knoop die oranje band in het begin maar wel aan je Airwheel. Hij stuitert nog wel eens over straat, en met je oranje koordje kun je de ergste schade voorkomen.

3. Sta rechtop

De grootste fout die beginners maken is het verkrampt, voorover gebukt staan op de Airwheel. In die houding vind je nooit de juiste balans. Sta fier overeind, knieën strekken en blik op de horizon.

4. Kleine stukjes

Begin met kleine stukjes zonder ondersteuning. Begin aan een reling, dan drie meter zonder om naar het volgende grijppunt te racen. Bouw het langzaam uit en je zult merken dat het steeds soepeler zal gaan!

5. Meters maken!

In het begin voelt het misschien nog wat raar, en moet je wennen aan de vreemde blikken en het roepen van kinderen (en volwassenen). Maar ook daar moet je even doorheen. Wees trots op je Airwheel, en berijd ‘m met passie. Het is niet zomaar een imagodingetje, het is een carrièrebepalend vervoermiddel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU