Grote wijziging algoritme Google

Vanaf 21 april start Google met het uitrollen van het vernieuwde algoritme [1]. Bekend is inmiddels dat deze update flink meer gevolgen zal hebben dan de vorige updates, Panda en Penguin. In het nieuwe algoritme zal Google nog meer dan nu voorrang geven aan websites die mobielvriendelijk zijn. Bijzonder is dat Google vanaf 21 april slechts twee type websites onderscheid: je bent mobielvriendelijk of je bent het niet. En dat ga je merken. Kortom, het wordt dus nog belangrijker dan het al was om je bezoekers een website voor te schotelen die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten als tablets en smartphones!

Het nieuwe algoritme scant websites op meer dan 200 punten om te bepalen of een website mobielvriendelijk is of niet. De belangrijkste factoren zijn:

  • De website gebruikt geen software niet gebruikelijk is voor mobiele apparaten, zoals flash
  • De content sluit aan bij de afmeting van je scherm, je hoeft dus ook niet opzij te scrollen of in te zoomen
  • Links staan ver genoeg uit elkaar zodat je erop kunt tappen zonder een ander linkje te raken

Ben je benieuwd of jouw website wordt goedgekeurd door Google? Dat kun je nu heel eenvoudig zelf testen. Als je op een smartphone of tablet via google zoekt naar je website krijg je in de snippet een vermelding te zien dat de website mobielvriendelijk is.

Screenshot_2015-03-26-11-24-511

Wil je uitgebreider testen, dan kan dat via de Webmaster Tool van Google. Je vindt ‘m via deze link.

Meer weten over het algoritme van Google, mobielvriendelijke websites of andere online zaken? Kom in contact en we vertellen je er alles over!

MENU